Winstep

Software Technologies


 Winstep Forums


Print view
Board index : Winstep Forums : General Discussion  [ 3 posts ]
Author Message
 Post subject: Dock Entry icons display incorrectly after Nexus Exit/Open
PostPosted: Fri May 18, 2018 8:44 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 06, 2017 9:42 am
Posts: 8
I'm using Nexus-Ultimate v18.03.1091 on Win10 Pro 64-bit v1803. Whenever I Exit Nexus and then reopen it about half of the Dock Entry icons display as question mark icons, although the data the Dock Entries contain is still valid. The only way I've found to get the correct icons back is to reboot the system. The before and after screen shots are in the uploaded attachment. Is there a fix for this?


I just changed my preferences to "Enable Fast Boot" and the same icons are now missing even on a reboot. I changed it back and they icons again work on a boot, but the problem above still exists.


Attachments:
File comment: Before and after screen shots
Before and After.jpg
Before and After.jpg [ 47.65 KiB | Viewed 2235 times ]
Back to top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dock Entry icons display incorrectly after Nexus Exit/Op
PostPosted: Fri May 18, 2018 11:00 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Feb 26, 2004 8:30 pm
Posts: 10578
Ok, let me tell you this upfront: this is not a Nexus issue.

Looks like a corrupted icon cache. Also, do you run or did you ever run Stardock's IconPackager?

Finally, this only seems to affect some icons. Try to figure out what the items with the problem have in common (are they all UWP apps?) and get back to me.

_________________
Jorge Coelho
Winstep Xtreme - Xtreme Power!
http://www.winstep.net - Winstep Software Technologies


Back to top
 Profile WWW 
 
 Post subject: Re: Dock Entry icons display incorrectly after Nexus Exit/Op
PostPosted: Sat May 19, 2018 2:18 am 
Offline

Joined: Fri Jan 06, 2017 9:42 am
Posts: 8
Thanks Jorge,

Upon checking the icon paths for the various Dock Entries I found that those that were working correctly had either an empty path field or a full path to the shell32.dll file, that is, C:\Windows\System32\shell32.dll,number. The path field for all of those that were only working intermittently only contained shell32.dll,number with no path. When I added the path to those they started working correctly. I don't know why this is but at least I know how to fix it.

Ray


Back to top
 Profile  
 
Post new topic Reply to topic Board index : Winstep Forums : General Discussion  [ 3 posts ]
Display posts from previous:  Sort by  

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 23 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron